mandag den 1. oktober 2012

tomatchutney

Syltede grønne tomater eller tomatillos

1 kg grønne tomater eller tomatillos
100 g salt
1 l vand

300 g sukker
2 dl eddike
2 dl vand
1 stykke frisk ingefær
5 cm peberrod
4 chilier
5 hele allehånde
5 kardemommekapsler
3 spsk sennepsfrø
1 hvidløg
en spsk lang peber
2 spsk hel sort peber

Kog salt og vand til saltet er opløst. Køl af. Prik tomaterne 10 gange hver med en gaffel og læg dem i lagen til næste dag. Kog vand, sukker, krydderier og eddike sammen til en lage.
Peberroden skal ikke med.  Kog tomaterne i lagen i ti min.  
Hæld dem op i et dørslag over en gryde. 
Prop tomaterne i skoldede glas. Køl lagen af og hæld den over. Skær peberroden i tynde skiver
og læg den oven i glassene. Bind til og vent en måneds tid med at spise af dem. 
Chili kan syltes i samme lage, de skal kun lige koge op.