tirsdag den 13. december 2011

Atles nøddekage

300 gr smeltet smør
6 æg
4 dl sukker
200 gr mel
2 1/2 tsk bagepulver
150 gr hakkede nødder
100 gr hakket lys chokolade

Æg og sukker piskes Hvidt.smeltet smør røres i. De tørre ingredienser vendes i.
Bages ved 175 gr. I ca. 30 min.

Overtrækkes smed en plade lys marabou.

Marangs med flødeskum og frugt-pavlona

6 æggehvider
300 gr sukker
1 spsk eddike

DSU 1/4 l piskefløde
Frugt: kivi, blåbær, jordbær, druer, hindbær

Pisk æggehviderne helt stive, tilsæt sukkeret lidt af gangen,og tilsidst eddiken. Læg et stykke bagepapir på en bageplade og fordel dejen. Ca 24 cm i diameter.
Bag ved 130 gr. I min. Et time

Afkøl.
Lige inden servering,fordeles flødeskum og frugt over kagen.
Serveres straks.

Kages kan også lave i protionsstørrelse

Karamel-æblekage

Først bages to bunde:
4 æggehvider
75 gr sukker
175 gr smuttede groft hakkede mandler
1spsk kartoffelmel

Æbleskum: 1/4 l.piskefløde
1/4 l creme fraiche 38%
4 gode æbler

Karamelsauce: 2 spsk mørk sirup
1 spsk vanillesukker
60 gr flormelis
1/4 l piskefløde

Først bundene. Pisk æggehviderne stive med sukkeret., vend mandler og kartoffelmel i. Aftegn to bunde på bagepapir, f.eks. Ovale. Kom dejen på, bag dem ved 150 gr. I en time. Fjern straks bagepapiret.
Kog karamellen. Bland alt i en gryde, og kog under omrøring. Karamellen skal være tyk og sammenhængende. Afkøl.
Æbleskum. Pisk fløden til skum, og vend creme fraiche i. Skær æblerne i små stykker og vend dem i. Læg bundene sammen med fyldet, og hæld til sidst den lune karamelsauce over.

Tunmousse

2 dåser tun i olie
1 løg
1 citron
1/4l creme fraiche 18%
4 blade husblas
1 1/2 dl piskefløde
1 glas lyserød caviar

Tun, løg,saft af citron og creme fraiche blendes til det er helt flydende.
Læg husblas i koldt vand 5-10 min.
Læg derefter husblas i kasserolle og hæld en spsk kogende vand over, det opløses, p.s. Må ikke klumpe.
Tunen blandes i husblasen lidt af gangen.
Herefter sættes det i køleskabet til det er grødet, ca 1/2 time
Pisker ødes piskes stiv, vendes i sammen med caviar.
Smages til sammen med salt og peber.
Kommes i en smurt form, med husholdningsfilm.
Stilles i. Køleskabet mindst 2 timer før det skal bruges.