150 gr mel
125 gr smør
125 gr sukker
120 gr kokos
1 æg
mel og smør smuldres sammen. sukker og kokosmel krammes i sammes med g. det hele æltes godt.
bages 10 min ved 200 grader
søndag den 11. december 2011
Nøddekage, Jørgens mor
2 hele æg piskes med
125 gr sukker
200 gr ristede hasselnødder, der er blendet fint.
og 2 tsk bagepulver
Hældes i randform og bages 40 min ved 175 gr
125 gr sukker
200 gr ristede hasselnødder, der er blendet fint.
og 2 tsk bagepulver
Hældes i randform og bages 40 min ved 175 gr
Emmerys banankage
2 poser birkes
4 bananer
100 gr revet marcipan
200 gr mel
225 gr sukker
1 tsk bagepulver
1tsk vanille
4 æg
150 gr smør.
smør og sukker piskes sammen, mosede bananer røres i sammen med det bløde smør.marcipanen og birkes. tilsidst vendes mel og de tørre ingredienser i.
Bages 50 min ved 170 grader
4 bananer
100 gr revet marcipan
200 gr mel
225 gr sukker
1 tsk bagepulver
1tsk vanille
4 æg
150 gr smør.
smør og sukker piskes sammen, mosede bananer røres i sammen med det bløde smør.marcipanen og birkes. tilsidst vendes mel og de tørre ingredienser i.
Bages 50 min ved 170 grader
Signes Banankage
200 gr smør
300 gr sukker
3 æg
6 mosede bananer
2 bananer i tynde skiver
100 gr dajm
1 dl havregryn
2½ dl mælk
375 gr mel
5 tsk bagepulver
4 tsk vanille
½ tsk salt.
blødt smør røres med sukker. æg tilsætes. mosede banaer røres i.. alle tørre ingredienser samt mælk.
tilsidst dajm.
hæld 1/3 af dejen i en smurt bradepande, læg bananer i skiver på. Hæld endnu 1/3 af dejen på og nu bananer i skiver. Tilsidst resten af dejen.
bages ved 175 grader i en time
300 gr sukker
3 æg
6 mosede bananer
2 bananer i tynde skiver
100 gr dajm
1 dl havregryn
2½ dl mælk
375 gr mel
5 tsk bagepulver
4 tsk vanille
½ tsk salt.
blødt smør røres med sukker. æg tilsætes. mosede banaer røres i.. alle tørre ingredienser samt mælk.
tilsidst dajm.
hæld 1/3 af dejen i en smurt bradepande, læg bananer i skiver på. Hæld endnu 1/3 af dejen på og nu bananer i skiver. Tilsidst resten af dejen.
bages ved 175 grader i en time
Shortbreads
300 gr mel
200 gr smør
100 gr sukker
lidt salt.
evt. nødder, chokolade
æltes sammen og rulles til en stang. lægges koldt.
Skæres i tynde skiver, og bages ved 200 grader i ca 6 min.
200 gr smør
100 gr sukker
lidt salt.
evt. nødder, chokolade
æltes sammen og rulles til en stang. lægges koldt.
Skæres i tynde skiver, og bages ved 200 grader i ca 6 min.
Huttemeiers scones
4 dl mel
3 spsk sukker
2 tsk bagepulver
1 knivspids salt
1/4 l piskefløde
alt blandes, og udrulles herefter med kagerulle
til dejen er 2 cm tyk. udstikkes med glas (ca 6 cm i diameter)
ca 9 stk. bages 15 min ved 225 grader.
3 spsk sukker
2 tsk bagepulver
1 knivspids salt
1/4 l piskefløde
alt blandes, og udrulles herefter med kagerulle
til dejen er 2 cm tyk. udstikkes med glas (ca 6 cm i diameter)
ca 9 stk. bages 15 min ved 225 grader.
chocolate chip cookies
mix 1:
250 gr smør
180 gr farin
180 gr sukker
mix 2:
2 æg
2 tsk mælk
2 tsk vanille
mix 3:
275 gr mel
1 tsk salt
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
Bland mix 1, med mix 2 og herefter mix 3.
Drys rigelig chokolate chips i, ca 200 gr.
Bages ved 175 grader i 12 min.
250 gr smør
180 gr farin
180 gr sukker
mix 2:
2 æg
2 tsk mælk
2 tsk vanille
mix 3:
275 gr mel
1 tsk salt
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
Bland mix 1, med mix 2 og herefter mix 3.
Drys rigelig chokolate chips i, ca 200 gr.
Bages ved 175 grader i 12 min.
Thai gryderet
2 mørbrad
1 glad hot sherwood red curry
forårsløg
sukkerærter
1 liter drænet yougurt
evt soya og hviløg
kødes skæres i tynde skiver og brunes på en pande. Blandes med sherwoods red curry og yougurt, grøntsager hældes i.
Serveres med følgende stegte grøntsager:
bambus
gulerødder
vandkastanjer
rødløg
bønnespirer
blomkål
rød og gul peberfrugt
sukkerærter
Svitses med masser af ingefær og hvidløg
retten servers med ris
1 glad hot sherwood red curry
forårsløg
sukkerærter
1 liter drænet yougurt
evt soya og hviløg
kødes skæres i tynde skiver og brunes på en pande. Blandes med sherwoods red curry og yougurt, grøntsager hældes i.
Serveres med følgende stegte grøntsager:
bambus
gulerødder
vandkastanjer
rødløg
bønnespirer
blomkål
rød og gul peberfrugt
sukkerærter
Svitses med masser af ingefær og hvidløg
retten servers med ris
Annes citrontærte
Mødejsbund: Forbages i 10 min.
Fyld af 3 citroner, og skallen af 1.
150 gr sukker
2 dl piskefløde
3 æg.
Alt piskes sammen og hældes over den forbagte tærtebund. bages yderligere 20 min ved 200 grader
Fyld af 3 citroner, og skallen af 1.
150 gr sukker
2 dl piskefløde
3 æg.
Alt piskes sammen og hældes over den forbagte tærtebund. bages yderligere 20 min ved 200 grader
Signes brunsviger
dej: 1½ dl sødmælk
150 gr smør
50 gr gær 1 æg
40 gr sukker
300 gr mel
Fyld:
200 gr smør
300 gr farin
lidt mælk.
Kom mælk i en gryde sammen med smørret og lun det ved svag varme. Hæld resten af ingredienserne til dejen i. Hæves i en time. Rulles ud på et bord, og fordeles i en bradepande beklædt med papir. Tryk huller i dejen. hæves 15 min.
Imens laves fyldet: Smørret smeltes, put sukker og mælk i. kog op.Fordel haldelen over dejen. og bag ved 225 grader i 15 min.
Tag brunsvigeren ud, og lav huller i dejen. Hæld resten af fyldet på.
150 gr smør
50 gr gær 1 æg
40 gr sukker
300 gr mel
Fyld:
200 gr smør
300 gr farin
lidt mælk.
Kom mælk i en gryde sammen med smørret og lun det ved svag varme. Hæld resten af ingredienserne til dejen i. Hæves i en time. Rulles ud på et bord, og fordeles i en bradepande beklædt med papir. Tryk huller i dejen. hæves 15 min.
Imens laves fyldet: Smørret smeltes, put sukker og mælk i. kog op.Fordel haldelen over dejen. og bag ved 225 grader i 15 min.
Tag brunsvigeren ud, og lav huller i dejen. Hæld resten af fyldet på.
Kaspes Kage
4 æg
350 gr sukker
Piskes sammen
400 gr mel
3 tsk bagepulver
125 gr kakao
vendes i æggeblandingen, sammen med ½ dl appelsinsaft
og 200 gr smeltet smør.
Hældes i en franskbrødsform og bages ved 200 grader i 30 min
350 gr sukker
Piskes sammen
400 gr mel
3 tsk bagepulver
125 gr kakao
vendes i æggeblandingen, sammen med ½ dl appelsinsaft
og 200 gr smeltet smør.
Hældes i en franskbrødsform og bages ved 200 grader i 30 min
Satay sauce
1 cup kokosmælk
2 tsk currypsta
½ cup crunchy peanut butter
½ cup kyllingefond
1/4 cup farin
2 tsk limesaft
1 tsk salt.
Det hele blandes i en grydes, koges op under omrøring og er herefter klar til servering når afkølet.
2 tsk currypsta
½ cup crunchy peanut butter
½ cup kyllingefond
1/4 cup farin
2 tsk limesaft
1 tsk salt.
Det hele blandes i en grydes, koges op under omrøring og er herefter klar til servering når afkølet.
Flyttekage-kagen til rigtig mange
800 gr mel
800 gr sukker
250 gr smør, smeltet
4 tsk natron
8 tsk kanel
1 liter kærnemælk
Det hele blandes og kommes i en stor smurt bradepande. Bages på nederste rille
ved 200 gr. i 30-35 min.
Chokoladeglasur:
200 gr flormelis, kakao og vand
800 gr sukker
250 gr smør, smeltet
4 tsk natron
8 tsk kanel
1 liter kærnemælk
Det hele blandes og kommes i en stor smurt bradepande. Bages på nederste rille
ved 200 gr. i 30-35 min.
Chokoladeglasur:
200 gr flormelis, kakao og vand
Sundhedsbrød
3 dl lunkent vand
1 spsk honning
1 pakke gær
1 æg.
Ovenstående røres sammen
Herefter blandes følgende ingredienser:
6 dl hvedemel
1 dl grahamsmel
½ dl klid
½ dl hørfrø
½ dl solsikkekrener
½ dl sesamfrø
1 tsk salt
1 håndfuld rosiner
Alt røres sammen. Hældes i en form med bagepapir.
Lad det hæve 20 min og herefter i ovnen 35-40 min ved 225 gr.
1 spsk honning
1 pakke gær
1 æg.
Ovenstående røres sammen
Herefter blandes følgende ingredienser:
6 dl hvedemel
1 dl grahamsmel
½ dl klid
½ dl hørfrø
½ dl solsikkekrener
½ dl sesamfrø
1 tsk salt
1 håndfuld rosiner
Alt røres sammen. Hældes i en form med bagepapir.
Lad det hæve 20 min og herefter i ovnen 35-40 min ved 225 gr.
Kødboller i tomatsovs
Kødboller:
500 gr hakket okse/lammekød
2 skiver franskbrød
1 revet løg
1 æg
2 spsk hakket persille
2 spsk olivenolie
salt og peber.
Franskbrødet afskorpes og gennemblødes med vand. Det knuges i hænderne, og smuldres ned i det hakkede kød. Ælt farsen med de andre ingredienser, og form til små kødboller der steges/brunes på en stegepande.
Tomatsovs:
1 stort hakket løg
6 store flåede tomater
2 fed hvidløg
½ tsk tørret basilikum
1 lauerbærblad
salt/peber
persille
Drsy det hakkede løg med salt, lad det trække i 10 min. Herefter skylles løget. Bland det med de andre ingredienser, og lad det koge et par minutter. Læg kødbollerne i tomatsovsen og lad retten simrer i ca 15 min.
Drys med persille og server med ris.
500 gr hakket okse/lammekød
2 skiver franskbrød
1 revet løg
1 æg
2 spsk hakket persille
2 spsk olivenolie
salt og peber.
Franskbrødet afskorpes og gennemblødes med vand. Det knuges i hænderne, og smuldres ned i det hakkede kød. Ælt farsen med de andre ingredienser, og form til små kødboller der steges/brunes på en stegepande.
Tomatsovs:
1 stort hakket løg
6 store flåede tomater
2 fed hvidløg
½ tsk tørret basilikum
1 lauerbærblad
salt/peber
persille
Drsy det hakkede løg med salt, lad det trække i 10 min. Herefter skylles løget. Bland det med de andre ingredienser, og lad det koge et par minutter. Læg kødbollerne i tomatsovsen og lad retten simrer i ca 15 min.
Drys med persille og server med ris.
Astas mandelrand med mørk chokolade
125 gr mandler (ca 2 1/4 dl)
130 gr sukker
25 gr rasp
1/2 tsk bagepulver
4 æggehvider
Skold og smut mandlerne. Mal dem i en kværn.
Smør formen og drys den med rasp.. sæt ovnen på 200 gr.
Bland de malede mandlerne med sukker, rasp og bagepulver.
Pisk æggehviderne stive, rør ca 1/3 af hviderne i dejen, og vend forsigtig resten i-
Fordel massen i en rund bageform.
Bages ved 200 gr i 20-25 min
Smel 150 gr mørk let bitter chokolade og fordel chokoladen over kagen
130 gr sukker
25 gr rasp
1/2 tsk bagepulver
4 æggehvider
Skold og smut mandlerne. Mal dem i en kværn.
Smør formen og drys den med rasp.. sæt ovnen på 200 gr.
Bland de malede mandlerne med sukker, rasp og bagepulver.
Pisk æggehviderne stive, rør ca 1/3 af hviderne i dejen, og vend forsigtig resten i-
Fordel massen i en rund bageform.
Bages ved 200 gr i 20-25 min
Smel 150 gr mørk let bitter chokolade og fordel chokoladen over kagen
Astas sukkerkringler
200 gr mel
150 gr koldt smør
3/4 dl fløde eller kærnemælk
Alle 3 dele hakkes sammen (vigtigt), lægges koldt.
Rulles derefter ud lidt af gangen. Formes til kringler, pensles med æggehvide og overstrøes med perlesukker. Bages ved 225 grader i 4-6 minutter.
150 gr koldt smør
3/4 dl fløde eller kærnemælk
Alle 3 dele hakkes sammen (vigtigt), lægges koldt.
Rulles derefter ud lidt af gangen. Formes til kringler, pensles med æggehvide og overstrøes med perlesukker. Bages ved 225 grader i 4-6 minutter.
Falafler
2 dl kikærter (kogte)
2 fed hvidløg
1 dl sesamfrø
2 tsk salt
1/4 tsk chili
3 spsk citonskal
½ dl vand
2 spsk hvedemel
1 æg
2 dl rugmel
2 dl olie til friture
Kør kikærter,sesam,hvidløg,salt og chili igennem blenderen. Bland citronsaft, vand og mel i.
form farsen til boller, og vend dem i æg og rugmel.
Steg dem i olien i ca 5 min.
2 fed hvidløg
1 dl sesamfrø
2 tsk salt
1/4 tsk chili
3 spsk citonskal
½ dl vand
2 spsk hvedemel
1 æg
2 dl rugmel
2 dl olie til friture
Kør kikærter,sesam,hvidløg,salt og chili igennem blenderen. Bland citronsaft, vand og mel i.
form farsen til boller, og vend dem i æg og rugmel.
Steg dem i olien i ca 5 min.
Kernebrød
50 gr gær
6 dl lunkent vand
2 spsk olie
3 tsk salt
100 gr sesamfrø
100 gr knækkede hvedekerner
50 gr hørfrø
600 gr hvedemel
Gæren opløses. Det hele æltes sammen. Hældes i 2 velsmurte forme. hæver i ca 1½ time.
Bages ved 200 gr i 45 min. nederte rille. efter bagning skal brødene ud af formene med det samme. Brug bagepapir.
6 dl lunkent vand
2 spsk olie
3 tsk salt
100 gr sesamfrø
100 gr knækkede hvedekerner
50 gr hørfrø
600 gr hvedemel
Gæren opløses. Det hele æltes sammen. Hældes i 2 velsmurte forme. hæver i ca 1½ time.
Bages ved 200 gr i 45 min. nederte rille. efter bagning skal brødene ud af formene med det samme. Brug bagepapir.
lagkagebunde
Mor bagte altid selv sine lagkagebunde
Det er også bare let :)
1 glas æg
1 glas mel
1 glas sukker
1 tsk bagepulver
hældes i en smurt springform
bages ved 180 grader i 25 min.
afkøles og flækkes i 3
Det er også bare let :)
1 glas æg
1 glas mel
1 glas sukker
1 tsk bagepulver
hældes i en smurt springform
bages ved 180 grader i 25 min.
afkøles og flækkes i 3
Esters kommens kringler
35 gr. smør
2 æg
½ dl kaffefløde
½ dl vand
350 gr mel
35 gr gær
½ tsk salt
½ tsk sukker
1 spsk kommen
Det hele blandes, rulles ud og formes til kringler ca 10 cm på tværs.
hæver 20 min og bages herefter 10 min ved 200 grader
2 æg
½ dl kaffefløde
½ dl vand
350 gr mel
35 gr gær
½ tsk salt
½ tsk sukker
1 spsk kommen
Det hele blandes, rulles ud og formes til kringler ca 10 cm på tværs.
hæver 20 min og bages herefter 10 min ved 200 grader
Bentes kage
God, og sød. server lun med flødeskum eller creme fraiche
100 gr smør
125 gr sukker
250 gr mel
2 tsk bagepulver
2 tsk vanille
1 æg
2 dl abrikossyltetøj
alt til dejen blandes og deles i 2 dele.
Den ene halvdel trykkes ned i et tærtefad, abrikossyltetøjet hældes over, og herefter smuldres den anden halvdel af dejen over. Drysses med hakkedes mandler.
Bag 30 min ved 180 grader
100 gr smør
125 gr sukker
250 gr mel
2 tsk bagepulver
2 tsk vanille
1 æg
2 dl abrikossyltetøj
alt til dejen blandes og deles i 2 dele.
Den ene halvdel trykkes ned i et tærtefad, abrikossyltetøjet hældes over, og herefter smuldres den anden halvdel af dejen over. Drysses med hakkedes mandler.
Bag 30 min ved 180 grader
Ebbas mandelkager
Sprøde, superskønne småkager
200 gr smeltet smør, afkøles og blandes med
150 gr sukker
250 gr mel
lidt vanille og lidt bagepulver
røres sammen til små kugler, der trykkes flade på bagepladen.
½ mandel lægges på.
160 grader i 15 min.
200 gr smeltet smør, afkøles og blandes med
150 gr sukker
250 gr mel
lidt vanille og lidt bagepulver
røres sammen til små kugler, der trykkes flade på bagepladen.
½ mandel lægges på.
160 grader i 15 min.
canadiske boller
Søde frugtfyldte boller
1 kg mel
100 gr smeltet smør
100 gr sukker
6 dl lunken vand
50 gr gær
2 tsk salt
rosiner, sukat og pomerans
først blandes alt, og lad det hæve 20 min. Æltes og formes til boller, efterhæve 20 min.
ages ved 220 grader i 10 min
1 kg mel
100 gr smeltet smør
100 gr sukker
6 dl lunken vand
50 gr gær
2 tsk salt
rosiner, sukat og pomerans
først blandes alt, og lad det hæve 20 min. Æltes og formes til boller, efterhæve 20 min.
ages ved 220 grader i 10 min
Is-Den søde tand
3 æggeblommer
75 gr sukker
100 gr valnøddekerner
1 dåse henkogte figner
3½ dl piskefløde
rør æggeblommerne hvide med sukkeret
mos fignerne efter væden er løbet fra.
pisk fløden.
bland alt sammen
75 gr sukker
100 gr valnøddekerner
1 dåse henkogte figner
3½ dl piskefløde
rør æggeblommerne hvide med sukkeret
mos fignerne efter væden er løbet fra.
pisk fløden.
bland alt sammen
Gulerodskage
I folkeskolen bagte vi ofte denne kage til glæde for hele klassen.
1 mål- svare til et yougurtbæger , eller et glas på ca 2 dl.
8 æg
4 mål sukker
6 gulerødder
2 mål majs eller solsikkeolie
4 mål mel
2 tsk natron
2 tsk vanille
2 tsk kanel
rør æggene hvide med sukker
vask, skræl og riv gulerødderne, bland dem med ægge-sukker blandingen
rør olien i
rør mel,krydderier og natron i
Hæld dejen i 2 franskbrøds forme. 1 time ved 200 gr.
1 mål- svare til et yougurtbæger , eller et glas på ca 2 dl.
8 æg
4 mål sukker
6 gulerødder
2 mål majs eller solsikkeolie
4 mål mel
2 tsk natron
2 tsk vanille
2 tsk kanel
rør æggene hvide med sukker
vask, skræl og riv gulerødderne, bland dem med ægge-sukker blandingen
rør olien i
rør mel,krydderier og natron i
Hæld dejen i 2 franskbrøds forme. 1 time ved 200 gr.
Drømmekage
De fleste elsker drømmekages fra Brost
Dej:
4 æg
250 gr mel
50 gr smør
250 gr sukker
2 dl mel
3 tsk bagepulver
vanille.
bages i 20 min ved 200 grader
fyld:
125 gr sukker
100 gr kokos
200 gr. puddersukker
1/2 dl mælk.
Koges op, og hældes over den bagte kage
Bag yderligere 5 min ved 225 grader
Dej:
4 æg
250 gr mel
50 gr smør
250 gr sukker
2 dl mel
3 tsk bagepulver
vanille.
bages i 20 min ved 200 grader
fyld:
125 gr sukker
100 gr kokos
200 gr. puddersukker
1/2 dl mælk.
Koges op, og hældes over den bagte kage
Bag yderligere 5 min ved 225 grader
Kylling med salvie og parmaskinke
4 kyllingebrystfileter
salvie
parmaskinke eller bacon
I hver kyllingebryst laves en lomme på tværs af filetten. Lommen fyldes med salvie. Herefter vikles parmaskinke eller bacon rundt om.
Steges på en stegepande eller grilles.
Server gerne med små kartofler der er vendt i pesto, og drysset med pinjakerner.
salvie
parmaskinke eller bacon
I hver kyllingebryst laves en lomme på tværs af filetten. Lommen fyldes med salvie. Herefter vikles parmaskinke eller bacon rundt om.
Steges på en stegepande eller grilles.
Server gerne med små kartofler der er vendt i pesto, og drysset med pinjakerner.
Reeses squares
1 cup smør
1 cup peanutbutter
2 cups farin
1 3/4 cup digestive
Bland alle ingredienser, og afkøl.
1 cup peanutbutter
2 cups farin
1 3/4 cup digestive
Bland alle ingredienser, og afkøl.
Chokoladekage, dorthes vidunderlige
200 gr smør
3 tsk vanille
200 gr sukker
Ovenstående piskes hvidt.
2 æg, piskes i et af gangen.
50 gr mørk chokolade smeltet, piskes i.
100 gr mel.
1 knivspids salt
1 tsk bagepulver
Melblandingen vendes i.
100 gr. Ristede hassel nødder vendes i.
Bages 35 min. Ved 170 grader.
Overtræk 1 dl piskefløde
100 gr. Mørk chokolade
40 gr smør.
Ovenstående koges tykt, og hældes på kagen når denne er bagt.
3 tsk vanille
200 gr sukker
Ovenstående piskes hvidt.
2 æg, piskes i et af gangen.
50 gr mørk chokolade smeltet, piskes i.
100 gr mel.
1 knivspids salt
1 tsk bagepulver
Melblandingen vendes i.
100 gr. Ristede hassel nødder vendes i.
Bages 35 min. Ved 170 grader.
Overtræk 1 dl piskefløde
100 gr. Mørk chokolade
40 gr smør.
Ovenstående koges tykt, og hældes på kagen når denne er bagt.
Grovboller med ris
1/2 l væske (a38,mælk, vand)
1 dl. Kogt ris
1/2 revet gulerod
1 dl havregryn
1 dl solsikkefrø, hørfrø eller lign.
Ca 3 dl mel.
1 dl. Kogt ris
1/2 revet gulerod
1 dl havregryn
1 dl solsikkefrø, hørfrø eller lign.
Ca 3 dl mel.
Norske boller
8 dl mælk
250 gr sukker
1 pakke gær
Ovenstående røres sammen
250 gr smeltet smør røres i.
2 kg mel ( hold lidt tilbage)
1 1/2 tsk kardemomme og lidt. Kanel.
220 grader 12 min
250 gr sukker
1 pakke gær
Ovenstående røres sammen
250 gr smeltet smør røres i.
2 kg mel ( hold lidt tilbage)
1 1/2 tsk kardemomme og lidt. Kanel.
220 grader 12 min
Brune kager
500 gr smør
500 gr sukker
250 gr sirup
1 kg mel
4 tsk af kanel, kardemummme, ingefær og nellikke
2 tsk potaske
Evt revet appelsinskal
Varmes i en gryde, afkøles, formes til ruller, lægges køligt indtil brug.
Skæres i tynde skiver. 200 gr 4-5 min.
500 gr sukker
250 gr sirup
1 kg mel
4 tsk af kanel, kardemummme, ingefær og nellikke
2 tsk potaske
Evt revet appelsinskal
Varmes i en gryde, afkøles, formes til ruller, lægges køligt indtil brug.
Skæres i tynde skiver. 200 gr 4-5 min.
Ørkensand
200 gr smør
2 dl sukker
1 tsk hjortetaksalt
5-6 dl hvedemel
Smøret brunes lysebrunt, afkøles. Sukker piskes godt i, samt mel og hjortetaksalt. Rulles til små boller, bages ved 160 gr til de er lysebrune.
2 dl sukker
1 tsk hjortetaksalt
5-6 dl hvedemel
Smøret brunes lysebrunt, afkøles. Sukker piskes godt i, samt mel og hjortetaksalt. Rulles til små boller, bages ved 160 gr til de er lysebrune.
Aubergine, tomat og feta lasagne
2 auberginer
2 hvidløg
Olivenolie
6 tomater
150 gr feta
1 tsk salt
Først bages auberginen. Skær den i tynde skiver, læg på bageplade, pensl med olie og hvidløg. Bages i 15 min ved 200 grader.
Herefter lægges i lagvis, aubergine, tomat og feta. Bages i 30 min ved 200 gr.
2 hvidløg
Olivenolie
6 tomater
150 gr feta
1 tsk salt
Først bages auberginen. Skær den i tynde skiver, læg på bageplade, pensl med olie og hvidløg. Bages i 15 min ved 200 grader.
Herefter lægges i lagvis, aubergine, tomat og feta. Bages i 30 min ved 200 gr.
Karamel
125 gr smør
400 gr kondenser milk. 1 dåse
1 cup sukker
1/2 cup sirup.
Bland, og bring i kog. Under konstant omrøring. Max koges 13 min.
Hældes i en lille bradepande, foliebeklædt. Evt med nødder i.
Når kolde, skæres i ter, evt overtrækkes med chokolade.
400 gr kondenser milk. 1 dåse
1 cup sukker
1/2 cup sirup.
Bland, og bring i kog. Under konstant omrøring. Max koges 13 min.
Hældes i en lille bradepande, foliebeklædt. Evt med nødder i.
Når kolde, skæres i ter, evt overtrækkes med chokolade.
Linser
Endnu en lækker opskrifter fra Chinatown I Sydney
Dej: 1 1/2 cup Mel
2 spsk sukker
125 gr Koldt smør
1 tsp bagepulver
1 æg
1 spsk vand
Bland Mel, sukker, smorgasbord og pisk det godt. Tilsæt æg og vand. Bland det grundigt, indti
Du kan forme en bold. Kom I køleskabet 1/2 time. Udrul hereafter dejen til 18 linseforme.
Bages I 15 min. Ved 200 gr., put creme I, og bag herefter I 10 min. Ved 180 grader.
Creme: 3 æg
150 gr sukker
120 gr smør ( skåret I små tern)
1/4 cup vand.
I vandbad. Sættes skål, Alle ingredienser blandes. Varmes under Omrøring.
Dej: 1 1/2 cup Mel
2 spsk sukker
125 gr Koldt smør
1 tsp bagepulver
1 æg
1 spsk vand
Bland Mel, sukker, smorgasbord og pisk det godt. Tilsæt æg og vand. Bland det grundigt, indti
Du kan forme en bold. Kom I køleskabet 1/2 time. Udrul hereafter dejen til 18 linseforme.
Bages I 15 min. Ved 200 gr., put creme I, og bag herefter I 10 min. Ved 180 grader.
Creme: 3 æg
150 gr sukker
120 gr smør ( skåret I små tern)
1/4 cup vand.
I vandbad. Sættes skål, Alle ingredienser blandes. Varmes under Omrøring.
Chokolade "mud cake"
I Sydney smagte vi denne skønne kage
250 gr. Smør
150 gr. Mørk chokolade
2 cups sukker
1 cup varmt vand
1/3 cup whiskey
1 spsk nes kaffe
1 3/4 cup mel
2 tsk bagepulver
1/4 cup kakao
2 æg
Smør en bradepande. Og bland her efter smør, chokolade, sukker, vand, whiske og kaffe.
Hals det varme vand over, og rør indtil chokoladen er smeltet. Når blandingen er kold, blandest æg i, Mel og kakao.
Bags I ca 1 time ved 160 grader.
250 gr. Smør
150 gr. Mørk chokolade
2 cups sukker
1 cup varmt vand
1/3 cup whiskey
1 spsk nes kaffe
1 3/4 cup mel
2 tsk bagepulver
1/4 cup kakao
2 æg
Smør en bradepande. Og bland her efter smør, chokolade, sukker, vand, whiske og kaffe.
Hals det varme vand over, og rør indtil chokoladen er smeltet. Når blandingen er kold, blandest æg i, Mel og kakao.
Bags I ca 1 time ved 160 grader.
Abonner på:
Opslag (Atom)