mandag den 12. december 2011

Norske klejner

1 1/2 dl mælk
50 gr gær
100 gr blødt smør
2 æg
50 gr sukker
1 spsk vanille
1 tsk kardemomme
500 gr mel
Palmin til kogning

Opvarm mælken til den er fingervarm, udrør gæren heri. Tilsæt smør, æg og sukker. Vanille og kardemomme.samt halvdelen af melet.sigt resten af melet i, og ælt godt. Lad dejen hæve 30 min.
Slå dejen ned, og rul dejen ud til 1 cm. Tykkelse.skær dejen ud til firkater, lav et hul i midten.lav klejne.

Kog klejnerne i 2-3 min.

Brownies

250 gr smør
150 gr chokolade
4 æg
250 gr sukker
150 gr mel
3 spsk kakao
Valnødder

Bages i 35 min ved 175 grader.

Smelt smørret sammen med chokoladen.Afkøl.
Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps.
Bland de tørre ingredienser, og vend dem i æggene.
Tilsidst tilsættes smør og chokolade.

Salat med varmrøget laks

Feldsalat
Rucula
Radicchio

Varmrøget laks
Rødløg
Dild
Semidried tomater
Parmasan

På en bund af salat, toppes op med laks, dild, løg og tomater. Pyntes med
Flager af parmasan.

Smuldre æble-kage

200 gr smør
200 gr sukker
200 gr mel

Dejen smuldres og 1/2 af dejen smuldres ned i et fad.

Æblebåde lægges oven på.
Den anden halvdel af dejen af smuldres oven på sammen med masser af hasselnødder. Pensles med æg, og evt sukker og kanel.

Bages ced 200 grader i 35-40 min.

Serveres lun med kold flødeskum

Italiensk brød

10 gr gær
1/2 l koldt vand
1 tsk salt
600 gr mel.

Blandes og æltes godt. Stilles i køleskabet natten over.
Næste morges sættes dejen på bageplade med et par skeer.
Bages i varm ovn, gerne varmluft.

Terttus kardemommeboller

1 l. Mælk
2 kg hvedemel
3 dl sukker
50 gr.gær
Kardemummme
500 gr smør
1 æg

Raimers sennep

Alt sennepspulveret fra en dåse
1 1/2 dåse sukker, brug sennepsdåsen
1 æg
2 dl piskefløde
1kop meget stærk kaffe

Alt piskes godt sammen, lad det stå 1/2 time.(til sukkeret er opløst).
Det hele koges op, indtil der dannes en stor boble i overfladen. Herefter køles det ned. Fortynd evt med whiskey.

Ps. Brænder let på, så rør i gryden undervejs.

Leverpostej med chili og pistacie

250 gr lever
250 gr spæk
½ dl maizena
3 dl mælk
1 æg
2 rødløg helt finthakket
30 pistaciekerner, grofthakkede
1 chili
salt og peber

Alt blandes og hældes i små forme. bages ved 190 grader i 45 min, afhængig af formens størrelse.
(obs helt klar saft i toppen, når der prikkes ved leverpostejen)

Thailandsk kylling i kokosmælk

300 gr kyllingebrystfilet
2 løg i tern
2 peberfrugter i strimler
1 bakke champignon.
salt/peber
1 dåse kokosmmælk
2 lime
1 bundt koriander
1 chili i små stykker

kyllingen skæres i små stykker og brunes i olie. løg tilsættes. Brunes. Peberfrugter og champignon tilsættes, og brunes let. Kokosmælk hældes i. Lad det koge ca 15 min. lime tilsættes, og smages så til.
evt hvidløg, galang og limeblade.
Pynt med masser af frisk koriander eller thai basilikum. serveres med ris

Kylling med mozzerella og salvie

En fantastisk let ret, men som smager helt guddommeligt.

4 kyllingebrystfilet
2 bøffelmozzerella
et stort bundt salvie
salt/peber
50 gr parmasan
1/4 piskefløde
en pakke spansk chorizo eller 200 gr bacon

Flæk kyllingen, så der opstår en stor lomme. skær mozzarellaen i skiver og pil bladene af salvien.
skær chorizoen i tynde skiver. fordel mozzarellaen og parmasanen i lommerne og dæk med salvie.
Drys med salt og peber, og snør kyllingen sammen med en snor.Læg brysterne i et lille fad, hæld fløde over, samt chrizo.
Bag ved 200 grader i ca 25 min