lørdag den 19. november 2011

Nøddetærte

Denne skønne tærte er perfekt til kaffen på en kold efterårsdag.
Indeholder et hav af nødder og fløde, men smager så fantastisk
at du kan nøjes med lidt ;)

Ingredienser:
Mørdej
200 gr mel
200 gr smør
0,5 dl sukker

NØDDEBLANDING:
1,5 dl. piskefløde
40 g. smør
30 g. honning
100 gr. sukker
300 gr. blandende nødder. Brug hvad du har af pecan, valnødder, hasselnødder og mandler.
evt lidt røde cocktailbær til pynt

Mørdejen blandes hurtigt sammen og lægges i køleskabet i en halv time.
Rulles ud og lægges i en smurt tærteform.
Staniol "formes" uden om dejen og der kommes ½ cm. ris oven på staniolen.
Derefter bages bunden ved 200 grader i 10-12 minutter.
Til fyldet koges alle ingredienser (-nødder) sammen ved middel varme i 5-10 minutter.
Derefter blandes nødderne i og fyldet fordeles i den forbagte tærtebund.
Tærten bages færdig i ca. 15. minutter ved 160 grader.
Kan serveres lun, men serveres den kold vil den være fast og kunne skæres i pæne stykker.
Kan evt pyntes med mørk eller hvid chokolade


Gulerodsboller

De her boller holder sig længe saftige og er rigtig gode til madpakkerne

Gulerodsboller
50 gr. Gær
4 dl mælk
1 dl a-38, yougurt naturel eller lign.
50 gr. Margarine eller smør eller ½ dl olie
2 små gulerødder revne (eller 100 gr.  Squash, æble)
2 tsk. salt
3 tsk. sukker
Ca. 800 gr. Hvedemel

Gær, mælk og yougurt blandes, der tilsættes salt og sukker.
De revne gulerødder, og smør. Til sidst mel.
Skal hæve 30 min-1 time. Bages ca. 15- 20 min ved 200 gr.

De første vanillekranse

Julen nærmer sig, og alverdens julemarkeder begynder at syde af aktiviteter.
Uhmm glæder mig til året første glögg, som helt sikker skal være hvid og fyldt med stjerneanis
og nelliker.
Men idag skal jeg lave vanillekranse. har fået fat i nogle f´riske fede vanillestænger, som bugner af fed sort vanille.

300 g sukker
1 vanillestang
300 g smør, skal være blødt
400 g hvedemel
1 æg
50 g finthakkede mandler
  Smuldr mel og koldt smør, så det har konsistens som revet parmesan (brug evt. en foodprocessor). 
Skrab kornene ud af vanillestangen og rør kornene godt ud med 2 spsk. sukker.
Rør/ælt alle ingredienser sammen til en homogen dej uden at ælte for meget.
Kom bagepapir på en bageplade.
Kør dejen igennem kødhakkerens sjerneform eller igennem en sprøjtepose med stjernetyl.
Form små vanillekranse på bagepapiret.
Bag vanillekransene ved 190 C, i ca 10 min. hold hele tiden øje med om vanillekransene bliver for brune.