lørdag den 19. november 2011

De første vanillekranse

Julen nærmer sig, og alverdens julemarkeder begynder at syde af aktiviteter.
Uhmm glæder mig til året første glögg, som helt sikker skal være hvid og fyldt med stjerneanis
og nelliker.
Men idag skal jeg lave vanillekranse. har fået fat i nogle f´riske fede vanillestænger, som bugner af fed sort vanille.

300 g sukker
1 vanillestang
300 g smør, skal være blødt
400 g hvedemel
1 æg
50 g finthakkede mandler
  Smuldr mel og koldt smør, så det har konsistens som revet parmesan (brug evt. en foodprocessor). 
Skrab kornene ud af vanillestangen og rør kornene godt ud med 2 spsk. sukker.
Rør/ælt alle ingredienser sammen til en homogen dej uden at ælte for meget.
Kom bagepapir på en bageplade.
Kør dejen igennem kødhakkerens sjerneform eller igennem en sprøjtepose med stjernetyl.
Form små vanillekranse på bagepapiret.
Bag vanillekransene ved 190 C, i ca 10 min. hold hele tiden øje med om vanillekransene bliver for brune.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar