lørdag den 19. november 2011

Nøddetærte

Denne skønne tærte er perfekt til kaffen på en kold efterårsdag.
Indeholder et hav af nødder og fløde, men smager så fantastisk
at du kan nøjes med lidt ;)

Ingredienser:
Mørdej
200 gr mel
200 gr smør
0,5 dl sukker

NØDDEBLANDING:
1,5 dl. piskefløde
40 g. smør
30 g. honning
100 gr. sukker
300 gr. blandende nødder. Brug hvad du har af pecan, valnødder, hasselnødder og mandler.
evt lidt røde cocktailbær til pynt

Mørdejen blandes hurtigt sammen og lægges i køleskabet i en halv time.
Rulles ud og lægges i en smurt tærteform.
Staniol "formes" uden om dejen og der kommes ½ cm. ris oven på staniolen.
Derefter bages bunden ved 200 grader i 10-12 minutter.
Til fyldet koges alle ingredienser (-nødder) sammen ved middel varme i 5-10 minutter.
Derefter blandes nødderne i og fyldet fordeles i den forbagte tærtebund.
Tærten bages færdig i ca. 15. minutter ved 160 grader.
Kan serveres lun, men serveres den kold vil den være fast og kunne skæres i pæne stykker.
Kan evt pyntes med mørk eller hvid chokolade


Ingen kommentarer:

Send en kommentar