søndag den 31. marts 2024

Key lime Pie

https://spisbedr/key-lime-pie-med-flodeskum 

KIKSEBUND

havrekiks
250 g
smør
125 g
brun farin
1 spsk.
salt
¼ tsk.

LIMECREME

sødet kondenseret mælk
600 g
æggeblommer (evt. pasteuriserede)
usprøjtede limefrugter

TIL SERVERING

piskefløde
2½ dl
limefrugter
spiseligt guldstøv
1 tsk.


Sådan gør du 

KIKSEBUND

Tænd ovnen på 160°. Knus kiksene fint, gerne i en blender eller foodprocessor. Smelt smør i en gryde.
Rør kiksekrummer, farin, salt og smeltet smør sammen. Pres kikseblandingen sammen i bunden og op ad siderne på tærteformen i et jævnt lag. Brug fingrene eller en ske.
Forbag kiksebunden i ovnen i 10 minutter.

LIMECREME

Rør kondenseret mælk og æggeblommer sammen i en skål med et piskeris.
Riv skallen af ⅓ af limefrugtene, og pres saften af dem alle. Tilsæt limesaft og fintrevet limeskal (gem evt. lidt til pynt), og rør, indtil cremen tykner en smule.
Fordel limecremen oven på den forbagte kiksebund, og bag tærten i ovnen i 15 minutter ved 160°. Tag tærten ud af ovnen, og lad den afkøle i formen på en rist. Sæt herefter tærten i køleskabet i mindst 3 timer eller til næste dag.

SERVERING

Pisk fløden til blødt skum, og fordel det oven på den kolde tærte. Pynt evt. med revet limeskal og spiseligt bladguld

Ingen kommentarer:

Send en kommentar