krydderlimpa:
2 stk.
50 g gær
5 dl kærnemælk
50 g smør
2 spsk sirup
2 tsk salt
1 tsk stødt anis
1 tsk stødt fennikel
500 g rugmel
350 g hvedemel
evt æggehvide til pensling
Gæren smuldres og opløses helt i lidt af den kolde kærnemælk(kold,ja,
men ikke køleskabskold).Kom smør i en kasserolle og lad det
smelte,hvorefter resten af kærnemælken hældes over og varmes op til
lillefingervarme.
Hæld mælkeblandingen over den opløste gær og rør sirup,anis og
fennikel i.Rør nu rugmelet i lidt ad gangen,derefter hvedemelet.Ælt
dejen grundigt og lad den hæve tildækket 1 time.
Slå dejen ned og form til 2 aflange brød.Efterhæves,tildækket,på
bageplade ½ time.
Pensl evt med æggehvide og bag nederst i 200 grader varm ovn ca 40-50
min.
Pakkes i rent klæde og afkøler på bagerist. Smager best næste dag.
----------------------------------------
Svenske sirapslimpor:
50 g gær
6 dl mælk
1 dl sirup
1½ tsk salt
150 g grahamsmel
500 g sigtemel
500 g hvedemel
1 tsk anis
1 tsk fennikel hvis du ikke kan skaffe anis brug 2 tsk fennikel
Følg fremgansmåden for krydderlimpa. Inden brødene stilles til
efterhævning prikkes de tæt med en gaffel.Efterhæver ½ time. Pensles
med vand og bages nederst ved 200 grader i 30 min.Afkøles,tildækket,
på rist.
-------------------------------------
Sötlimpa ver
Ingen kommentarer:
Send en kommentar